Veelgestelde vragen

Meer informatie over de alcoholcontrole vindt U op de pagina Alcoholintoxicatie.

U kan hoger beroep aantekenen tegen het vonnis van de politierechtbank. Meer informatie vindt U op de pagina Hoger Beroep Politierechtbank.

Meer informatie over het bekomen van een schadevergoeding bij een verkeersongeval vindt U op de pagina Schadevergoeding bekomen bij verkeersongeval.

U zal bij verstek worden veroordeeld maar U kan verzet aantekenen tegen het vonnis van de politierechtbank. Meer informatie vindt U op de pagina Verzet Vonnis Politierechtbank.

Indien u een verkeersovertreding hebt begaan, stelt u zich wellicht de vraag of u al dan niet zal worden gedagvaard om te verschijnen voor de politierechtbank.

Het antwoord op die vraag is afhankelijk van diverse factoren (de ernst van de overtreding, uw leeftijd, uw strafverleden, het vervolgingsbeleid van het openbaar ministerie, …).

Voor de meest voorkomende verkeersovertredingen vindt u onder het onderdeel “Verkeersovertreding?” terug vanaf wanneer u zal worden gedagvaard voor de politierechtbank.

Onder het topic “verkeersovertreding?” in het menu van deze website vindt u de straffen terug die u kan verwachten bij de meest frequent voorkomende overtredingen.

Onder het topic “sancties? in het menu van deze website vindt u meer informatie terug aangaande de diverse straffen die kunnen worden opgelegd door de rechtbank.